Peynirli Poğaçam (Mayalı)



Malzemeler

1,5 bardak süt
1 paket yaş maya
1 yumurta
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için:

250 gr. peynir (yarım kalıp)
Yarım demet maydanoz

Yapılışı:

1,5 bardak süt ılıştırılarak içine maya, şeker ve tuz ilave edilir. Üzeri beyaz beyaz köpürene kadar mayalanmaya bırakılır. Oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, yumurta akı ve yoğurt iyice karıştırılır. Maya ve un ilave ederek  yumuşak kıvamlı bir hamur (ele yapışmayacak kadar) elde edilir. Yaklaşık yarım saat hamur kabarmak üzere üstü kapalı olarak sıcak bir yerde kabarana kadar bekletilir. Kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak içine harç konur ve arzuya göre kapatılır. 175 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.