BIBERLI EKMEK |
Hamuru:
1 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı mısır nişastası
6 bardak un
Harcı:
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
2 yemek kaşığı susam
1/2 su bardağı zeytin yağı
Hazırlanışı:
Harcı; Soğan rendelenir, diğer malzemeler üzerine eklenir ve iyice karıştırılır. Hamuru; Ilık süt, maya ve şeker iyice çırpılır. Hamur için olan malzemelerin tümü karıştırılır ve iyice yoğurulur. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzerine bir bez örtülür ve hamur 3 katı büyüklüğe erişinceye kadar dinlendirilir (yaklaşık 45-50 dakika). Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve bastırılarak daire şeklinde parçalar oluşturulur. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine 1 yemek kaşığından biraz eksik harç sürülür ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.