1 büyük boy kuru soğan
2 orta boy enginar
2 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
İsteğe göre tuz
Yapılışı
Öncelikle pirinci sıcak ve tuzlu suda 10-15 dakika ıslatıyoruz. Soğanı şekerle birlikte hafif öldürüyoruz. Ardından enginarları da ekleyerek 2-3 dakika soğanlarla kavuruyoruz. 1 su bardağı su ilave ederek suyunu çekene kadar tencerenin kapağı kapalı vaziyette orta ateşte pişiriyoruz. Pirinci iyice yıkayarak pişen karışıma ilave edip, suyunu da (2 bardak pirince 4 bardak su) ekleyerek pişmeye (orta hararette ateşte) bırakıyoruz. Pilav piştikten sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz. 10-15 dakika dinlenmeye bırakıp afiyetle yiyoruz. :) (İsteğe göre karabiber de piştikten sonra ilave edilebilir).