Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Sıcak su (alabildiğince)
İç Malzemesi
300 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
İnce kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Öncelikle içine koyacağınız malzemeyi hazırlıyoruz. Soğanları pembeleşene (bu bir klasik iyice yumuşayana kadar yani) kadar kavuruyoruz. Ardından sırasıyla dolmalık fıstık ve kıymamızı ekliyoruz. Fıstıklar gerçekten pembeleşince içine kuş üzümü, dilediğimiz kadar maydanoz, karabiber ve tuz ilave edip, ocağı kapatıyor iç malzemeyi soğumaya bırakıyoruz.
Bulgur, tuz ve irmiği karıştırıp üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip yumuşamasını bekliyoruz. Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Ve gerektikçe su ilave ediyoruz.
Gelelim son aşamaya, hiç zor olmayan, oymadan, çatlatmadan patlatmadan yapılacak bir yöntemle içlerini dolduracağız. Nasıl mı? Tezgaha bir streç film seriyoruz ve aşağıda verdiğim resimlerdeki gibi dolduruyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz.
Afiyet bal şeker olsun, şimdiden ellerinize sağlık