1 su bardağı kuru börülce (1 gece önceden ıslatılmış)
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2,5 su bardağı sıcak su
Göz kararı zeytinyağı (ben yarım çay bardağı kullandım)
1- Börülcelerimizi yumuşayana kadar haşlıyoruz. (Düdüklü
tencerede yaklaşık 25 dakikada yumuşuyor)
2- Soğanımızı ve sarımsağımızı yağda yumuşayana kadar
kavuruyoruz.
3- Küp küp doğranmış havuç ve patatesimizi kavurduğumuz
soğanlarımıza ekleyip 1-2 dakika sebzelerimizi kavuruyoruz.
4- Salçamızı, kaynayıp süzülmüş börülcemizi ve 2,5 su
bardağı sıcak suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.
Afiyet Olsun :)