Enfes Tavuk Şnitzel Tarifi



Tavuk Şnitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğüsü (kemiksiz)
  • 1 yumurta (Haşlayarak köfte şeklinde yapılacaksa eğer tavuk göğsü dövülecek ya da ince kesilecekse yumurta kullanmanıza gerek yok)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak (arzuya göre koymayabilirsiniz ama inanılmaz lezzet katıyor)
Kızartmak için

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Tavuk göğüslerini suda 10-15 dakika kadar haşlıyoruz.(Elimizle ezilebilecek kıvama gelmeli ama zaten kızartacağınız için çok da pişmemeli) Haşlamak yerine tavuk göğüslerini yarım parmak kalınlığında ince dilimler halinde kesebilir ya da et tokmağı ile döverek inceltebilirsiniz.
  2. Köfte yapılacak ise; haşlanmış tavuk göğsümüzü, yumurta, rendelenmiş ya da dövülmüş sarımsağımızı ve baharatları karıştırıp ince köfteler hazırlıyoruz. Köfte yapılmayacak ise yumurta hariç diğer tüm malzemeleri karıştırıp tavuğumuzu bulayarak yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. 
  3. 3 ayrı tabağa un, süt ile çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyuyoruz.
  4. Tavuk göğüslerini önce una ,sonra yumurtaya, en son galeta ununa buluyoruz.
  5. Tavada, orta hararetli ateşte ve az yağda kızartıyoruz.