Çıtır Çıtır Simit Tarifi (Püf Noktalarıyla)




Malzemeler

1 çay bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Üzeri için
Yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 su bardağı susam

Yapılışı
1- Susamı teflon bir tavada hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
2- Sıvı malzemelerimizi ve mayamızı güzelce karıştırıyoruz.
3- Yaklaşık 15 dakika (üzeri köpük köpük olacak) bekletiyoruz.
4- Karışıma unu ilave edip iyice özleşene kadar yoğuruyoruz.
5- Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika kadar da bu şekilde mayalandırıyoruz.
6- Hamurumuzu 10 parçaya bölüp rulolar halinde uzatabildiğimiz kadar uzatıyoruz ve 2'şerli şekilde burup simit şekli veriyoruz.
7- Pekmez ile ılık suyu bir tabakta karıştırıyoruz.
8- Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya daha sonra da susama batırıp tepsimize diziyoruz.
9- 200 derece fırında (fırını ısıtmadan) üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (yaklaşık 30 dakika)

Afiyet olsun.