Gaziler Helvası (Edirne)




Gaziler Helvası (Edirne)

Malzemeler

1,5 su bardağı un,
Yarım su bardağı nişasta
200 gr. tereyağı,
4 su bardağı su ve süt karışımı
1 su bardağı bal,
1,5 su bardağı şeker
Tuzsuz badem, çam fıstığı, ceviz, vs kuruyemiş

1- Badem sıcak suda kabukları soyulana kadar bekletilir. Kabukları soyularak dişe gelecek şekilde kıyılır ve kıyılmış bademden 2-3 yemek kaşığı süslemek için kenara ayrılır.
2- Bal, şeker ve su+ süt bir tencerede kaynatılır ve şerbetimiz kenara ayrılır.
3- Tereyağ derin bir tencerede eritilip üzerine un ve nişasta ilave edilir. Kokusu çıkana kadar kavrulur. Badem vs ilave edilir ve badem pembeleşene kadar kavurmaya devam edilir.
4- Kavrulan helvaya ilk sıcağı çıkan şerbet azar azar ilave edilerek topaklanmasına izin vermeden hızlı hızlı karıştırılır.
5- Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edilir.
6- Pişen helvamıza istediğimiz şekli verip üzeri ayırdığımız badem ile süslenerek ılık servis edilir.