Marmelatlı Kurabiye

 


Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı mısır nişastası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 paket vanilya

4,5 su bardağı un

Dolgusu için ;

İstediğiniz bir marmelat veya çikolata

Hazırlanışı

Oldukça kolay bir kurabiye un hariç tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu yaklaşık 15 dakika üstü örtülü bir şekilde buzdolabında dinlendirdikten sonra hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz. Her iki hamuru da yaklaşık 1 cm kalınlığında açıyoruz ve kalıp yardımıyla şekillendiriyoruz. 2 parça üst üste geleceği için hamurları mümkün olduğunca eşit kesmeye özen göstermelisiniz. Bir grup kurabiyemizi ortası delikli bir grup kurabiyemizi de düz şekilde eşit sayıda ayarlıyoruz. 160 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz (yaklaşık 20 dakika). Dikkat fırından çıkarırız çıkarmaz tepsiden almayın. Mutlaka soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra altta kalacak kurabiyemizin üzerine arzu ettiğimiz marmelatı sürüp üzerine delikli parçamızı yapıştırıyoruz. Deliğine bir miktar daha marmelat ekleyip, üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun 🤗

Not: Delikleri eğer uygun kalıbınınız yoksa kapak yardımıyla açabilirsiniz.