Patatesli Köfte


Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur
3 orta boy patates
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

1- Öncelikle patatesleri dilediğimiz usulde (ister soyup doğrayarak isterseniz de kabuklarıyla haşlayarak) iyice yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Ben patatesleri iyice yıkayıp soymadan düdüklüde haşlamayı tercih ediyorum. Çünkü patatesin kendine özgü nişastasının ve tadının suya geçerek kaybolmasını istemiyorum.
2- Kuru soğanı mümkün olduğunca küçük doğrayıp yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.