Yeşil Mercimek Yemeği

 

Kolay mı kolay, leziz mi leziz, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yemektir. Hem protein, hem karbonhidrat hem de vitamin deposudur. Diyet yapanlar, vejeteryan ve veganlar için de oldukça sık tercih edilen yemeklerden de biridir. A, B, C, K vitaminleri bakımından oldukça zengin 1 kilo yeşil mercimek 1 kilo ete eş değer protein içermektedir. 

Gelelim tarifimize;

Malzemeler (2 kişilik)

1 su bardağı yeşil mercimek
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası (arzuya göre miktarı arttırıp azaltabilirsiniz)
3 su bardağı su
Tuz
Sıvıyağ (ayçiçeği, zeytinyağı, fındık yağı vs. damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz)

Yapılışı

1- Mercimekleri yıkayıp sıcak suda yaklaşık yarım saat bekletiyoruz.
2- Kuru soğanı minik minik küp küp doğrayıp soğanlar renk değiştirene kadar orta boy bir tencerede yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve tuz ile kavuruyoruz.
3- Rengi hafif sarıya dönen soğanlara mercimeği de ekleyerek 1-2 dakika da mercimekleri kavuruyoruz.
4- Salçayı da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurup 3 bardak suyu ekleyerek mercimekler yumuşayana kadar pişiriyoruz.