Tavuklu Nohutlu Pilav


Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Yarım su bardağı nohut
1 bütün tavuk göğsü
Tuz
1 yemek kaşığı Tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Not: Tuz ve yağı kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

Yapılışı

1- Pirinci uygun bir kapta yıkayıp süzdükten sonra üzerini geçecek kadar sıcak suda en az 20 dakika bekletiyoruz.
2- Bir gün öncesinden suda beklettiğimiz yarım su bardağı nohutu suda haşlayıp süzüyoruz.
3- Tavuk göğsünü haşlayıp suyunu pilavda kullanmak üzere ayırıyoruz. 
4- Yağı tencereye koyup üzerine süzdüğümüz pirinci ve damak tadımıza göre tuzu ilave ediyoruz. Ve pirinç saydamlaşana kadar kavuruyoruz. 
5- Kavurduğumuz pirincin üzerine süzdüğümüz nohutu ekliyoruz ve 3 bardak haşladığımız tavuğun suyu ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Püf noktaları
* Pirinç yapış yapış bir görüntüye sahip olmasın diye mutlaka sıcak suda bekletilmesi ve iyice yıkanmalı.
* Tavuk göğsünü haşlarken haşlama suyuna soğan, patates ve havuç eklerseniz daha lezzetli bir su elde edersiniz. 
* Pilavı servis etmeden önce kapağı kapalı şekilde mutlaka 15 dakika dinlendirin.