Karnıyarık Poğaça

 


Malzemeler
  • 1 yumurta (sarısı üzerine akı içine konulacak)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya ya da 1/2 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5,5 su bardağı un
Süslemek İçin;
Kaşar Peyniri
  • Domates
  • Yeşil biber

  • Üzerine Sürmek İçin;
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 Yapılışı
1- Un dışında tüm malzemeleri karıştırıp kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. 
2- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlak bir şekilde elimizde açıyoruz. İkiye katlayarak oval bir poğaça elde ediyoruz. Katlama yeri altta gelecek şekilde tepsiye yerleştiriyoruz. 
3- Yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağdan oluşan karışımı tepsiye dizdiğimiz poğaçalara sürüyoruz. 
4- Poğaçaların üzerine bıçak yardımı ile kesik atıyoruz. Kestiğimiz kısma önce kaşarı sonra domates ve biberi yerleştiriyoruz. 
5- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 

Afiyet olsun 😋