5 Dakikada Hazır: Enerji Deposu Hurma Topları!
Yoğun bir günün ortasında enerjiniz mi düştü? Sağlıklı ve hızlı bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? O zaman bu hurma topları tam size göre! Sadece birkaç malzeme ile dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz bu lezzet topları, hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de size ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak. Üstelik rafine şeker ve katkı maddesi içermiyor!
Malzemeler:
* 1 su bardağı Medine hurması (çekirdekleri çıkarılmış)
* Yarım su bardağı çiğ badem (isteğe bağlı ceviz, fındık veya yulaf ezmesi de kullanabilirsiniz)
* 2 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı)
* Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
* Üzeri için: Hindistan cevizi rendesi, susam, kakao, çekilmiş fındık, toz antep fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
* Hurmaları rondoya alın ve yapışkan bir kıvam alana kadar çekin. Eğer hurmalarınız çok kuruysa, 1-2 yemek kaşığı sıcak su ekleyebilirsiniz.
* Bademleri (veya tercih ettiğiniz diğer kuruyemiş/yulaf ezmesini) rondoya ekleyin ve hurmalarla birlikte tekrar çekin. Parçacıklı bir kıvam seviyorsanız, çok fazla çekmemeye özen gösterin.
* İsteğe bağlı olarak kakao ve tarçını ekleyin ve tüm malzemeler iyice karışana kadar tekrar kısa bir süre rondodan geçirin.
* Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde yuvarlayarak toplar oluşturun.
* Dilediğiniz malzemeye (Hindistan cevizi rendesi, susam, kakao, çekilmiş fındık, toz antep fıstığı vb.) bulayarak servis tabağına dizin.
* Hurma toplarını buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
İpuçları:
* Hurmaların daha kolay çekilmesi için rondoya almadan önce ılık suda 5-10 dakika bekletebilirsiniz.
* Tarife farklı kuru meyveler (kuru kayısı, kuru erik vb.) veya tohumlar (chia tohumu, keten tohumu vb.) ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
* Vegan bir tarif için bitter çikolata eritip topların üzerine gezdirebilirsiniz.
* Hazırladığınız hurma toplarını buzdolabında kapalı bir kapta yaklaşık 1 hafta saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuzu buraya yazın.