Kivi Dondurma Tarifi ve Kivi Sunum Fikirleri


Kış meyvelerinden ve C vitamini deposu olan kivi zaten kendini yediriyor ama bu aralar görselliğe de takmış durumdayım. Gözüme de hitap etsin istiyorum :)))) Araştırmalarım sonucu bulduklarımı şöyle bir derleyim toplayım sizin de beğenisine sunayım dedim. Bu başlıkta kiviye özel, yaz meyveleri de yolda geliyor ;) 




Kivili Dondurma Tarifi:
Malzemeler:
5 Adet Kivi
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
1 Yemek Kaşığı Bal veya Toz Şeker
Yapılışı:
Kivilerden 1 tanesini ayırıp diğer tüm malzemeleri rondoda çekiyoruz. 1 kiviyi süslemede kullanıyoruz. Plastik bardağın alt kenar kısmına kivi dilimini yerleştirip elde ettiğimiz sıvı karışımı üzerine doldurup, buzlukta donduruyoruz. Şeker/bal ilavesini kendi damak tadınıza göre arttırabilirsiniz. Afiyet olsun ;)

Kivili Dondurma Tarifi (Alternatif)

Malzemeler:
- 2 adet olgun kivi
- 1 su bardağı krema
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
1. Kivileri soyun ve küp şeklinde doğrayın.
2. Bir blender veya mutfak robotu kullanarak kivileri püre haline getirin.
3. Ayrı bir kapta krema ve toz şekeri bir araya getirin. Krema ve şeker homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
4. Kivi püresini krema karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
5. Limon suyunu ekleyin ve tekrar karıştırın.
6. Hazırladığınız karışımı dondurma makinesine alın ve üreticinin talimatlarına göre dondurun. Dondurma makinesi yoksa, karışımı bir kapta dondurucuda 4-6 saat arası dondurun, ara sıra karıştırarak daha kremsi bir kıvam elde edin.
7. Dondurulmuş kivili dondurmayı servis yapmadan önce birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin, böylece kolayca dilimleyebilirsiniz.
8. Dilimleyerek veya kaşıkla servis yapın ve isteğe bağlı olarak taze kivi dilimleriyle süsleyin.

Afiyet olsun!