Africa Çiçeği Motifi Yapılışı (African Flower Crochet Pattern)

 



Africa Çiçeği  Motifi Yapılışı (African Flower Crochet Pattern) 

Afrika çiçeği motifi yeni başlayanlar için çok uygun motiflerden bir tanesidir. Özellikle her çeşit iple işlenebiliyor olması motifi daha cazip bir hale getiriyor.



Yapılışı:

1. Sıra : Seçtiğimiz rengimizle 8 zincir çekerek bir halka oluşturuyoruz. 




2. Sıra : Halkamızın içerisine 6 çift 2'li trabzan yaparak başlıyoruz. Her çift 2'li trabzanın arasına 2 zincir çekiyoruz.


3. Sıra : Bu sırada renk değiştiriyoruz ve 2 zincir çekerek üst sıraya geçiyoruz. Her bir boşluğa 2 çift 2'li trabzan ve aralarına 2 zincir çekerek sırayı tamamlıyoruz. 


4. Sıra : 2 zincir çekerek üst sıraya başlıyoruz. 2 çift 2'li trabzanın arasındaki boşluğa 6 tane 2'li trabzan yapıyoruz. Alt sıradaki çiftli trabzanlar arasında kalan boşlukları 2 zincir çekerek pas geçiyoruz ve bir sonraki çiftli trabzanlar arasına 6 tane 2'li trabzan yaparak sıra sonuna kadar tekrarlıyoruz.

 


5. Sıra : Renk değiştiriyoruz. Sık iğne ile 8 adet sık iğne yapıyoruz (her bir trabzanın tepesine batarak sık iğne yapıyoruz ama 4. ve 5. sık iğneyi aynı deliğe batarak 8 sık iğneyi tamamlıyoruz). 8 trabzanın üzerine sık iğne yaptıktan sonra boşluğa geldiğimizde alttaki boşluktan geçirerek sık iğnemizi yapıyoruz.


 

6. Sıra : Renk değiştiriyoruz. 2 zincir çekerek sıraya başlıyoruz. 4 adet 2'li trabzan sonrasında 2 zincir çekerek çepeçevre motifi tamamlıyoruz.